De processen die we met ons drieën aan zijn gegaan zijn zo persoonlijk en gezondmakend voor ons dat ik definitief heb besloten geen nieuwe leerlingen aan te nemen.
We hebben het kwalieitsonderzoek van de inspectie positief afgerond -mede te danken aan de fijne samenwerking met andere B3 scholen- en we gaan onze laatste twee schooljaren met een blij hart tegemoet.
Misschien ben je op onze site terecht gekomen omdat je juist op zoek was naar een fijne kleine staatsvrijeschool? Dan kan ik je van harte doorverwijzen naar mijn collega Monique van der Zalm, van basisschool De Ontmoeting. Zij staat open voor nieuwe aanwas.
We werken met plezier samen aan kwaliteitsverbetering en hebben intercollegiaal overleg.

We hebben veel interesse gewekt bij ouders die onderwijs voor hun kinderen op een meer holistische wijze wensen. Omdat we nu maar twee leerlingen hebben, met elk hun speciale behoefte, komt het heel nauw wie er wel en niet bij ons op school zouden passen. De groep vraagt een zekere balans om samen vraagstukken aan te gaan, zowel tijdens het spel als tijdens de cognitieve en creatieve uitdagingen. We zijn daarom behoorlijk selectief wanneer er nieuwe vragen komen en kunnen bij voorbaat al mededelen dat wij geen kleuterklas hebben. We functioneren momenteel op klas 4 niveau, wat vergelijkbaar is met groep 6.
Schooljaar ’24-’25 is waarschijnlijk ons laatste schooljaar, aangezien de twee leerlingen dan naar verwachting aan voortgezet onderwijs toe zijn.

Onze moestuin heeft enorm last van de slakken gehad. We hebben wel een paar kleine kolen kunnen oogsten en vele kilo’s appel en stoofperen, maar ook het uienveldje en knoflookveldje zijn te aantrekkelijk voor onze katten gebleken, waardoor we de volgende keer met een dak-constructie met gaas aan de slag zullen moeten. De katten gaan namelijk midden in de jonge sprietjes van de bollen liggen ontspannen. De jonge sprietjes knakken en daarmee eindigt de groei.

Ja! We hebben vandaag, 2 april 2021, een positief advies gekregen van de Inspectie van Onderwijs.
De Woudloper mag zich met recht B3 school noemen. Over een half jaar zullen we nog een kwaliteitsonderzoek krijgen en vanaf nu voldoen de kinderen die hier naar school gaan aan de leerplichtwet.
Leren door in de natuur te zijn, door samen te zijn en spelend te ontdekken. Zonder methodes, vrij van toetsen, inhaken op dat wat geleerd wil worden en vertrouwen op het prachtige ontwikkelproces dat we beleven.
Wij zijn heel blij, een heuse Goede Vrijdag.

We zijn van start gegaan en daar hoort een brief aan DUO bij.
Nu is het afwachten of de beoordeling van de Inspectie van Onderwijs een JA voor erkenning wordt. Wij verheugen ons er op (。◕‿◕。)

De aller eerste schooldag was op maandag 17 augustus 2020 en eigenlijk was het nog best wel een beetje spannend… We mochten de Waldorf100 klok luiden en daarmee ging ook het geluid van onze school de wereld in.
Het mag overal klinken dat De Woudloper van start is gegaan. In verbinding met alle vrijescholen en vooral met onszelf, want we hebben een belofte aan onszelf gedaan om te zijn wie we zijn. Zoals de Loesje posters vroeger al schreven; Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen, zo ook willen wij ons zelf ontwikkelen en sterke vrije mensen worden… die we in wezen al zijn.